It Could Get Loud

A retreat to rock out or relax in.

This 1800 sq ft area was a blank canvas with only insulated exterior walls. The homeowners wanted to primarily use the space for entertaining and wanted to carry through the modern styling of the main floor to the lower level. The new rec room includes a large bar area for entertaining well appointed with SOHO thermofoil cabinetry from Kitchen Craft with a satinwood finish and a built in home theatre system. Modern “floating” cabinetry was also installed in the media centre. The new bathroom also features this cabinetry, complimenting the 4’x3’ custom tile shower with glass and stone accents.

The renovation also focused on creating a music room for the musician in the house. Soundproofing this room was a priority, which we accomplished with mineral wool insulation in the ceiling and wall cavities, resilient channel as a barrier between the drywall and the framing, and acoustic ceiling tile with a high noise reduction rating. Additional work on the project included an exercise room, storage room and spare bedroom.